Vette vis is goed voor je huid

Vette vis is goed voor je huid

Als je je huid echt goed wilt verzorgen, doe je dat niet alleen van de buitenkant met een facewash en gezichtscrèmes, maar je voedt je huid ook van binnenuit. Door het eten van vette vis bijvoorbeeld.

Ook van binnenuit kun je werken aan een mooie, stralende huid. Je voeding heeft absoluut invloed op hoe je er uitziet. Eerder kans op puistjes en andere oneffenheden na het eten van een vette hap. Vette vis valt daar dan weer niet onder. In zalm, haring of makreel zitten namelijk gezonde vetten en daar krijg je zeker geen vette, onzuivere huid van.

Vitamine B8
Door het eten van vette vis krijgt je lichaam een shot vitamine B8. Deze vitamine produceert vetzuren en zet aminozuren om (de bouwstenen van eiwitten), waardoor je huid gezond blijft. Heb je last van een schilferige, droge huid, dan heb je een tekort aan vitamine B8. Een lekker vet visje biedt uitkomst.

Andere goede stofjes die in vette vis zitten zijn de omega-3 vetzuren die de je huid elastisch houden. Daardoor minder kans op een droge huid en rimpels. Je houdt niet van vis? Eet dan wat vaker chiazaad, lijnzaad en walnoten, die zitten ook bomvol omega-3 vetzuren.

Share This