Vijf redenen om online te shoppen

Vijf redenen om online te shoppen

We shoppen met zijn allen steeds meer online, terwijl de winkels in de straten het moeilijk hebben. Toch lijkt dat voor de meeste mensen geen reden om meer naar ‘echte’ winkels te gaan. Wat zijn de vijf meest genoemde redenen om online te shoppen?

 

Online heb je veel meer keuze

Ben je op zoek naar een specifiek product? Of wil je eens een ander merk uitproberen dan je normaal gebruikt? Grote kans dat je het online gaat vinden. Het aantal webshops is bijna ontelbaar, zeker als je ook alle internationale winkels waar je kunt bestellen mee rekent. Een onuitputtelijk assortiment dus, met vrijwel alles dat er in de wereld te koop is binnen handbereik.

Nooit meer sjouwen

nooit meer sjouwen - online shopping - planetfem

Even de stad in gaan is leuk, zelfs boodschappen doen kan best gezellig zijn, maar zeulen met veel te grote tassen en dozen: dat is wat minder geslaagd. Zeker als je geen auto tot je beschikking hebt heb je waarschijnlijk geen zin om met twee dozen Pampers de winkel uit te komen.

Met online shoppen ben je van dit probleem af. Hoe groot het product dat je bestelt ook is, het wordt vanzelf voor je deur afgeleverd. Dat behoorlijk handig zijn, en is meteen een reden dat bijvoorbeeld een onlinedrogist zo populair is: die Pampers hoef je bij hun niet te sjouwen, dat doet de bezorgdienst voor je.

Het kan altijd, 24 uur per dag

Waar fysieke winkels openingstijden hebben, die soms precies overeenkomen met jouw werktijden, kun je online altijd terecht. Dat is handig, als je nú iets wil kopen hoef je niet meer te wachten tot je tijd hebt om naar de winkel te gaan. Online is het zo besteld, en als de bezorger voor de deur staat terwijl jij niet thuis bent is er altijd wel een aardige buur die het pakketje voor je aan wil nemen.

Je weet zeker dat je nooit teveel betaalt

Het is vrijwel onmogelijk om alle prijzen van alle winkels met elkaar te vergelijken. Zie je iets leuks staan in een winkel in, laten we zeggen, Groningen, dan is het niet te doen om erachter te komen of er ergens in het land een winkel is die hetzelfde product goedkoper aanbiedt. Je kan lastig alle winkels langs gaan rijden!

Online gaat dit een stuk gemakkelijker. Je kunt winkels zelf met elkaar vergelijken, maar ook de verschillende vergelijkingssites en zelfs Google tonen je tijdens de zoektocht naar een specifiek product netjes waar het allemaal te koop is en hoeveel je ervoor betaalt.

Het wordt steeds makkelijker

Een belangrijke reden waarom mensen steeds meer online bestellen is het gemak. Webwinkels worden steeds gebruiksvriendelijker en hebben vaak zelfs een eigen app. Bestellingen worden sneller geleverd, soms al dezelfde dag, en vaak kun je het ook weer gratis terugsturen als het product toch niet bevalt.

Share This