Vloerkleden anno 2020: dit zijn de trends

Vloerkleden anno 2020: dit zijn de trends

Vloerkleden zijn onmisbaar in een gezellig en knus interieur. Ze voegen warmte toe aan de ruimte en maken van je woonkamer een harmonieus geheel door verschillende kleuren en stijlen met elkaar te verbinden. Anno 2020 zijn er erg veel verschillende vloerkleden verkrijgbaar. Of je nu op zoek bent naar een groot of klein vloerkleed, effen of uitbundig gekleurd, er zijn talloze vloerkleden te vinden in bijzondere vormen, kleuren en materialen. Ben je op zoek naar een nieuw vloerkleed? Wij hebben de mooiste trends alvast voor je op een rijtje gezet!

Vintage vloerkleden

Helemaal van nu zijn vloerkleden met een vintage look. Denk aan karakteristieke Perzische tapijten en vloerkleden met oosterse prints. Gelukkig hoeven we niet meer tweedehands markten af te struinen om dat ene perfecte vloerkleed te vinden, er is tegenwoordig namelijk een ruime keus in vloerkleden met die mooie vintage look! Het grote voordeel van vintage vloerkleden is dat ze goed combineren met verschillende stijlen. Zo staan ze supermooi in een industrieel interieur, maar doen ze het ook goed in combinatie met een lichte, Scandinavische woonstijl. Een vintage vloerkleed geeft je woning direct een flinke dosis sfeer en karakter. Hebben dus!

Ronde vloerkleden

De laatste jaren zagen we vooral veel strakke en moderne interieurs voorbijkomen in de woonbladen. Gelukkig mag het in 2020 allemaal wat speelser en gezelliger. Strakke lijnen hebben plaatsgemaakt voor speelse vormen en ook qua kleur kunnen we alle kanten op. Met een rond vloerkleed krijgt je interieur meteen een speels tintje. Door verschillende vormen en kleuren te combineren creëer je een ruimtelijk geheel dat nooit saai wordt. Kan je woonkamer wel wat extravagantie gebruiken? Ga dan voor een rond vloerkleed met kwastjes of een geschubde rand. Zo breng je in een handomdraai meer pit in je woonkamer!

Natuurlijke materialen

Een trend die we in de toekomst veel gaan zien is de interieurtrend met natuurlijke materialen. Denk aan mooie houten vloeren, stoere leren meubels en accessoires van bamboe en linnen. Passend bij deze trend zijn vloerkleden van riet, jute en sisal. Deze vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende neutrale kleuren die meteen rust brengen in je interieur. Maak het geheel af met mooie planten en voor je het weet heb je een prachtige bohemian woonkamer om heerlijk in tot rust te komen!

Share This