Voetbalreis… voor vrouwen? Natuurlijk wel!

Voetbalreis… voor vrouwen? Natuurlijk wel!

In Engeland is vrouwenvoetbal een stuk groter dan in Nederland. Combineer je voetbalreis naar Engeland eens met het bezoeken van een wedstrijd uit de Premier League voor vrouwen! Grote kans dat je één van de Oranjeleeuwinnen in actie ziet.

Zo zie je bij Arsenal onze topspeelsters Sari van Veenendaal, Daniëlle van de Donk, Dominique Bloodworth-Janssen én goalgetter Vivianne Miedema. Maar zij zijn niet de enige Nederlandse speelsters in Engeland. Siri Worm en Inessa Kaagman staan onder contract bij Everton en Danique Kerkdijk speelt haar wedstrijden voor Bristol City.

Voor vele mensen is het een droom om een wedstrijd in de Engelse Premier League te bezoeken. Echter zijn de wedstrijden van de top zes ploegen vaak wat aan de prijzige kant. Toch hoeft dit je er niet te van weerhouden om een voetbalwedstrijd aan de andere kant van de Noordzee te bezoeken. Er zijn voldoende alternatieven die voordeliger zijn en waar je alsnog de echte Engelse sfeer proeft. Hieronder een aantal tips om voordelig een voetbalreis naar Engeland te maken. Door het brede aanbod van de steden is een reisje super geschikt  voor vrouwen!

Bezoekje Crystal Palace

Een voetbalreis naar Crystal Palace is een uitstekend alternatief wanneer je voordelig een Premier League wedstrijd wilt bezoeken. De club uit Zuid-Londen is al enige jaren actief op het hoogste niveau en staat bekend om haar fantastische sfeer en de thuiswedstrijden zijn dan ook steevast uitverkocht. Met een trip naar Crystal Palace bezoek je het prachtige ouderwetse Selhurst Park dat nog een echt authentieke voetbalsfeer ademt. Bezoek tijdens je uitje naar Crystal Palace ook de Big Ben of the Tower of London. Natuurlijk is Londen ook dé perfecte stad om heerlijk te shoppen of te genieten op één van de vele terrasen die de stad rijk is. Bij mooi weer zoek je de zon of juist de schaduw op in de mooiste parken van Londen. Een mooie deal voor een uitje met je man of vriend. Hij een voetbalwedstrijd en jij lekker shoppen!

Voetbaluitje naar Southampton

Southampton is een havenstad in het zuiden van Engeland. De stad staat bekend als cruise capital omdat jaarlijks vele cruiseschepen hier aanleggen. Sinds een aantal jaar is de populariteit van de voetbalclub Southampton enorm gegroeid. Door de vele Nederlandse inbreng hebben vele landgenoten al een voetbalreis naar Southampton ondernomen. De club speelt haar thuiswedstrijden in het St. Mary’s stadium wat plaats biedt aan 32.689 toeschouwers. Wanneer het “When the Saints go marchin in” uit de kelen van de supporters klinkt geeft dit elke voetbalfan kippenvel. Al met al is een voetbalreis naar Southampton een uitstekende keuze wanneer je voordelig een wedstrijd in Engeland wilt bezoeken. Bij een trip naar Southampton is het ook zeker aan te raden het museum van de Titanic te bezoeken. Het beroemde schip vertrok namelijk toen der tijd uit deze stad waardoor er een heus museum staat die jou het hele verhaal van A tot Z verteld.

Everton voetbal stadion

Everton, Everton, Everton!

Everton is de tweede club van Liverpool. Al zal de eigen aanhang dit natuurlijk niet snel toegeven. Dit komt voornamelijk omdat de club in het verleden wel maar liefst negen keer landskampioen van Engeland is geworden. De club is zeer populair onder Nederlanders die een voetbalreis naar Engeland willen maken. Dit heeft mede te maken met het fantastische stadion Goodison Park. Dit stadion is een echt ouderwets Engels stadion. De toeschouwers zitten haast op het veld en de karakteristieke palen op de tribune maken het plaatje compleet. Een voetbalreis naar Everton is een enorme aanrader en mocht je de mogelijkheid hebben om de stadsderby tegen Liverpool te bezoeken, moet je dit vooral doen. Wanneer je een reis naar Everton maakt is deze uitstekend te combineren met een citytrip Liverpool is bijvoorbeeld de stad van de Beatles en het is mogelijk om een tour te doen waarbij de hele geschiedenis van de muziekgroep voorbij komt. Een uitje naar Everton is over het algemeen ook goedkoper dan een voetbalreis naar stadsgenoot Liverpool.

 

West Ham united

Voetbaltrip naar West Ham United

Een voetbalreis naar Londen staat natuurlijk bovenaan vele verlanglijstjes van voetbalfans. Een van de clubs uit Londen die actief is in de Premier League is West Ham United. De club uit Oost-Londen speelt tegenwoordig in het moderne London Stadium dat plaats biedt aan 66.000 supporters. Elke thuiswedstrijd van West ham United begint met het “forever blowing bubbles” waar de bellen je om de oren vliegen. Het orkaan van geluid wanneer West Ham United een doelpunt maakt is zeker indrukwekkend te noemen. Daarom raden wij een reis naar West Ham united ook zeker aan wanneer je voordelig een Premier League wedstrijd wilt bezoeken. Combineer je reis naar West Ham United gelijk met een citytrip naar Londen en bezoek onder andere het Buckingham Palace of doe een stadiontour een een van de vele voetbalstadions die de stad rijk is.

 

 

 

Share This