Hoe haal je eelt weg?

Hoe haal je eelt weg?

Hè eindelijk: de winterlaarzen kunnen uit en de open sandalen aan! Maar de meeste voeten hebben wel een opknapbeurt nodig voordat ze aan het zonlicht kunnen worden blootgesteld. Niet alleen de nagels mooi maken, maar vergeet ook de eeltplekken niet weg te halen. 

Eelt ontstaat door te veel druk en wrijving door bijvoorbeeld schoenen die niet helemaal goed zitten. Maar ook als je staand werk doet of als je overgewicht hebt, komt er meer druk op je voeten waardoor zich eerder eelt ontwikkelt. Je kunt eelt heel makkelijk zelf verwijderen, maar niet alles! Je voeten hebben een beschermlaagje nodig.

Voetenbad
Neem één- tot tweemaal per week een voetenbad. Doe wat badzout, een bruistablet voor je voeten of wat badolie in het badje. Laat je voeten tien minuten weken, totdat het eelt zacht is geworden.

Scrubben
Scrub je voeten met een scrubhandschoen of scrubgel. Zo verwijder je de dode huidcellen en worden je voeten lekker zacht. Spoel je voeten af en droog ze met een handdoek.

Vijlen
Het overtollige eelt kun je op verschillende manieren verwijderen. Bijvoorbeeld met puimsteen, een eeltrasp of eeltvijl. Doe het voorzichtig, er moet wel wat eelt op je voeten blijven zitten als beschermlaag.

Insmeren
Spoel je voeten nogmaals af en maak ze goed droog. Verwen ze nu met een lekkere crème. Zo blijven je voeten zacht en krijgt de buitenste laag geen kans om te verharden. Je kunt hiervoor ook speciale eeltcrèmes gebruiken.

Als je dit wekelijks doet, blijven je voeten mooi en vrij van eelt.

Fotocredits: www.lequipage.nl

Share This