Voor pubers die beter willen scoren

Voor pubers die beter willen scoren

Denk jij ook wel eens hoe kan ik mijn kind helpen zijn schoolprestaties te verbeteren? Hoor je je kind regelmatig zeggen: “Ik kan het niet, anderen zijn beter en het lukt me gewoon niet?” Dan is dit boek misschien wel iets voor jouw kind.

Er zijn veel boeken over pubers. Allemaal geschreven voor volwassenen die pubers graag willen helpen bij problemen op school. Maar er zijn weinig boeken voor pubers, die zèlf grip willen krijgen op hun tegenvallende schoolresultaten. En daarom is dit boek speciaal voor hen! Het helpt ze te ontdekken, wat er tussen hen en goede schoolresultaten in staat. En het geeft ze instrumenten in handen om daar wat aan te doen. Ook al zeggen ze misschien vaak: “Ik weet het niet … het lukt gewoon niet!”

Wat is er aan de hand?
Bij tegenvallende schoolresultaten ligt het voor de hand om te denken ‘een schepje er bovenop, wat vroeger beginnen met leren, dat zal wel schelen’. En natuurlijk: dat is alvast een goed begin. Maar er kan meer aan de hand zijn, waardoor het toch niet op bevredigende resultaten komt. Met de oefeningen, tips en ideeën in dit boek ontdekt je kind waar zijn mogelijkheden en vaardigheden liggen en kunnen ze over drempels heenkomen.

De schrijfster van het boek is Jeanette van Dijk. Zij biedt leerlingen uit de bovenbouw van HAVO en VWO een mix van effectieve studiehulp en coaching. Zij schreef dit helpboek voor jongeren vanuit een ruime ervaring als docente op een middelbare school en haar kennis als coach.

850520Door: Jeanette van Dijk
ISBN: 9789088505201
Aantal pagina’s: 136
Prijs: € 17.50

 

 

 

 

 

 

Fotocredits: ouders.net

Share This