Vreemdgaan: ben jij ooit bedrogen?

Vreemdgaan: ben jij ooit bedrogen?

Bijna de helft van de mensen zegt ooit wel eens bedrogen te zijn door een partner. Een kwart daarvan is door zijn huidige partner bedrogen. Dit blijkt uit een onderzoek over vreemdgaan door Psychologie Magazine. Verder geeft bijna de helft van de respondenten aan zelf ook weleens buiten de pot te hebben gepiest.

Als je denkt dat mannen vaker vreemdgaan dan vrouwen, heb je het mis. 48% van de mannen geeft toe seks te hebben gehad met iemand anders dan zijn partner, tegenover 43% van de vrouwen. Mannen lijken wel bewuster op zoek te zijn naar een affaire. Ruim 1/3 kijkt weleens op datingsites, terwijl slecht 1 op de 10 vrouwen dat doet. Toch gaan mensen vaker vreemd met iemand die ze al kennen, dan met een vreemde. Dit kan een vriend of vriendin zijn, een collega of een ex-geliefde.

Seks is bijzaak
De reden van ontrouw is vaak verliefdheid (26%), maar ook ontevredenheid met de vaste partner wordt als reden genoemd. De seks is vaak bijzaak van vreemdgaan. De meeste mensen die zijn vreemdgegaan, kijken erop terug met gemengde of negatieve gevoelens, vooral schuldgevoel (29%). Daarom adviseren psychologen niet toe te geven aan het verlangen om vreemd te gaan, maar het te zien als een alarmsignaal. Ontbreekt er iets in je eigen relatie, ben je ontevreden over jezelf of over je partner? En wat kun je doen om wat je mist weer uit jezelf of uit je relatie te halen? Een affaire aangaan lost in de meeste gevallen niets op.

Klik om het volledige artikel over vreemdgaan te lezen.

Foto: www.veronicamagazine.nl

Share This