Vrouwelijke rituelen die je leven zullen veranderen

Vrouwelijke rituelen die je leven zullen veranderen

Als vrouw weet jij vast wel hoe je ongesteldheid in elkaar zit. Voor ongeveer een week per maand bloed je en dit kan voor nare side-effects zoals krampen, vermoeidheid en huidproblemen. Maar dit is je fysieke cyclus, dan hebben we het nog helemaal niet gehad over wat je lichaam iedere maand emotioneel of geestelijk door maakt. De meeste vrouwen zijn dan ook erg negatief als het gaat om ongesteldheid, ze schamen zich ervoor of negeren het volledig en gaan door met hun dagelijks leven zonder hun cyclus nu echt te kennen.

In deze blogpost zal ik jullie laten zien hoe je cyclus er nu uitziet en waarom het zo belangrijk is voor vrouwen om het te begrijpen.

De 4 seizoenen

vier seizoenen - planetfem

De je cycle wordt verdeeld door de 4 seizoenen; Winter, lente, zomer en de herfst. De winter is het begin van de cycle en staat voor het moment dat jij ongesteld wordt. Dit duurt gemiddeld 3 tot 7 dagen.

De winter

winter seizoen - planetfem

De “winterperiode wordt vertegenwoordigd door de heks omdat er gedurende jouw ongesteldheid volgens oudere generaties meer droomt, alerter bent van je omgeving en je eigen intuïtie volgt. Volgens de oorspronkelijke amerikanen was de ongesteldheid een heilige tijd waarin de vrouwen van een stam meer begonnen te dromen over waar ze bijvoorbeeld het beste konden jagen enzovoort.

De vrouwen van die stammen hadden dan ook een aparte tent waarin ze met z’n allen sliepen als ze ongesteld werden. Hierin konden ze dromen, voor elkaar zorgen en het allerbelangrijkste uitrusten. Het is de bedoeling om tijdens de winterperiode (ongesteldheid) goed uit te rusten, genoeg te slapen en veel plantaardig voedsel te eten. Je lichaam reinigt zich op dat moment van alle toxines en andere dingen in je lichaam en dat is erg indrukwekkend, maar ook vermoeiend.

De lente

lente seizoen - planetfem

De lente periode wordt vertegenwoordigd door de maagd. Op dit moment ben je klaar met het bloeden en begin je met de pre ovulatie cyclus, dit betekent overigens niet dat dit het moment is om te creëren. In deze periode is het juist de bedoeling dat je begint met het plannen van wat je wilt creëren in de volgende fase. Je kunt nu beginnen met het visualiseren van wat je allemaal wilt doen en het stellen van doelen. Je bent je als het ware aan het voorbereiden op de creatieve fase van je cyclus, namelijk de…

zomer seizoen en vruchtbaarheid - planetfemDe zomer

De zomerperiode wordt vertegenwoordigd door de moeder en is de periode waarin creativiteit centraal staat. Je bent op dat moment erg vruchtbaar en het dus veel makkelijker voor jou is om iets te creëren.

Dit hoeft trouwens geen kind te zijn als je dat niet wilt, dit kan een project zijn waar je al een tijdje mee vast loopt , een kunstwerk of een nieuw lied. Wat het ook is gebruik deze fase goed.

 

herfst seizoen voor creativiteit - planetfemDe herfst

De herfst wordt in ons cyclus vertegenwoordigd door de Wildevrouw en de tovenares, In deze periode van je cyclus is het de bedoeling dat je je gaat voorbereiden op de winter, door bijvoorbeeld te beginnen met het koken van bijvoorbeeld groentesoepen en andere gezonde gerechten.

Tijdens de ongesteldheid zul je gewoon willen uitrusten en als je geen eten thuis hebt waarschijnlijk iets bestellen maar dit is juist niet handig omdat junkfood alle ongesteldheid syndromen verergert. En als je weet dat je al een gezonde maaltijd in de vriezer hebt die je gewoon moet verwarmen, zul je minder snel geneigd zijn om junkfood te bestellen, wat ook nog eens een stuk duurder is dan zelf het eten te bereiden.

 

Share This