Waar is die roze wolk?

Waar is die roze wolk?

Na negen maanden blijde verwachting is daar eindelijk je kindje. En dan? Waar is die roze wolk waar iedereen het over heeft?

Er zijn soms grijze wolken en ook zelfs zwarte is het ontnuchterende oordeel van detox-coach en jonge moeder Jacqueline van Lieshout. Chaos overheerst en het is lastig te beseffen dat je leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Geniet ervan …? is een eerlijk en herkenbaar boek vol verhalen en zinnige adviezen over dat eerste tropenjaar als moeder.

Van alle kanten krijg je het te horen als pas bevallen moeder: geniet ervan! Van je kraamtijd, het (borst)voeden, de eerste lach – kortom van het mama-zijn. Maar, ontdekte bestseller auteur Jacqueline van Lieshout na de geboorte van haar dochter, zo makkelijk is dat helemaal niet. Je leven staat volledig op zijn kop. Natuurlijk ben je in extase en verschrikkelijk verliefd op je kindje. Daar staat tegenover dat je de druk van zware verantwoordelijkheid voelt, soms gek wordt van slaaptekort en vertwijfeld raakt of je het allemaal wel goed doet en – best eng – leuk vindt. En dan zijn er nog al die goedbedoelde adviezen…

Nuchter, onomwonden en met gevoel voor humor vertelt Van Lieshout in Geniet ervan …? over haar ervaringen en emoties als kersverse moeder. Aangevuld met verhalen en adviezen van medemoeders en bekende ouders als Susan Smit, Geert Kimpen en Inez van Oord (Happinez). Daarnaast waardevolle informatie van professionals als een osteopaat, seksuoloog en homeopaat. Speciale aandacht is er voor het belang van goede voeding. Jacqueline zet samen met twee andere voedingsexperts uitgebreid uiteen wat het beste is voor zowel jou als je kindje. En hoe zit het eigenlijk met consultatiebureau en vaccinaties; wel of niet gaan?

Geen enkel onderwerp wordt geschuwd in Geniet ervan …? Gelukkig maar, want juist deze duidelijke eerlijkheid helpt je als jonge moeder door dit eerste jaar. Totdat je er zelf weer bent, ontzwangerd, ervaren in je nieuwe rol, wijzer en gelukkiger dan ooit, om dat ene kaarsje op de taart uit te blazen. Gefeliciteerd en geniet ervan!

9789020206012-jacqueline-van-lieshout-geniet-ervan-iquest-je-eerste-jaar-als-moeder-178Geniet ervan…?
Het eerste jaar als moeder – In 12 maanden van chaos naar geluk
Jacqueline van Lieshout
ISBN: 97890 2020 6012
€ 19,95

Share This