Waar moet je rekening mee houden bij haartransplantatie?

Waar moet je rekening mee houden bij haartransplantatie?


Heb je last van haaruitval? Dan kun je verschillende dingen doen om dit tegen te gaan. Zo gebruiken veel mensen bijvoorbeeld een shampoo met cafeïne. Daarnaast kun je jouw eetpatroon aanpassen. Als je ervoor zorgt dat je voldoende vitamines, ijzer en zink binnenkrijgt, verdwijnt haaruitval mogelijk binnen de kortste keren. Helaas is dit niet altijd het geval. Sommige mensen worstelen al lange tijd met haaruitval. Geldt dit voor jou ook? Kies dan voor een haartransplantatie. Na zo’n ingreep hoef je niet langer bang te zijn voor haaruitval. In deze tekst vertellen wij je waar je rekening mee moet houden bij een haartransplantatie.

Verschillende methoden
Als je voor het eerst een haartransplantatie ondergaat, weet je mogelijk niet goed wat je moet verwachten. Mogelijk denk je wel dat haren altijd op dezelfde manier getransplanteerd worden. Dit is niet het geval. Je kunt namelijk uit verschillende technieken kiezen. Tegenwoordig worden haren vaak getransplanteerd volgens de FUT-methode of de FUE-methode. Hieronder lichten we beide methoden kort toe.

– FUT
Follicular Unit Transplantation (FUT) is een methode die sinds jaar en dag gebruikt wordt voor het transplanteren van haren. Bij deze methode wordt er een stripje haar weggenomen uit de haarkrans aan de achterzijde van jouw hoofd. De haarwortels uit dit stripje worden vervolgens elders op jouw hoofdhuid weer geïmplanteerd. Doordat de haarwortels na transplantatie hun genetische aanleg behouden, kan er nieuwe haargroei ontstaan op kale plekken.

– FUE
FUE is de afkorting van Follicular Unit Extraction. Waar de FUT-methode al sinds jaar en dag toegepast wordt, is de FUE-methode nog relatief nieuw. Toch wint deze methode de laatste jaren aan populariteit. Dit komt vooral doordat een FUE haartransplantatie beschouwd wordt als een minder ingrijpende methode dan FUT. De getransplanteerde haarwortels groeien binnen een paar dagen vast. Na enkele weken kunnen ze uitvallen. Het definitieve resultaat van de behandeling is na ongeveer een jaar te zien.

Wel of geen litteken?
Een haartransplantatie is een medische ingreep. Daarom vraag jij je mogelijk af wat je er na afloop van ziet. Dit hangt af van de methode die je kiest. Kies je voor een FUT haartransplantatie? Dan is er na afloop van de ingreep altijd een litteken zichtbaar. Er wordt namelijk een stripje huid weggenomen, waardoor er een wond ontstaat. Deze moet gehecht worden. Het litteken is meestal niet groter dan een dun potloodstreepje.

Bij een FUE haartransplantatie blijft er geen litteken achter. De haarwortels worden bij deze methode namelijk één voor één uit de haarkrans van de hoofdhuid verwijderd, waardoor slechts kleine wondjes ontstaan. Hier komt vanzelf een korstje op, zodat hechten niet nodig is. Hierdoor is het niet te zien dat je een FUE haartransplantatie ondergaan hebt.

Wat kost een haartransplantatie?
Wil je een haartransplantatie ondergaan? Dan moet je hiervoor naar een haarkliniek. Zo’n kliniek brengt kosten in rekening voor de behandeling. Voordat je voor zo’n ingreep kiest, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de haartransplantatie kosten. Helaas is het op voorhand lastig te zeggen hoeveel een haartransplantatie exact gaat kosten. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren.

Een eerste factor die van invloed is op de prijs, is de behandelduur. Bij een FUT haartransplantatie kunnen in korte tijd veel grafts (haarzakjes) verplaatst worden, waardoor je vaak goedkoper uit bent dan bij een FUE haartransplantatie. Daarnaast speelt het aantal grafts mee in de prijs. Hoe meer grafts er getransplanteerd worden, des te hoger de prijs uitvalt. Voor een specialistische haartransplantatie, zoals kroeshaar of een haarsparende behandeling, vallen de kosten vaak hoger uit.

Share This