Waarom staand werken goed voor je is

Waarom staand werken goed voor je is

In Australië is het al behoorlijk populair om te werken achter een sta-bureau en ook in Nederland zie je dat vooral in de ICT al veel mensen uit hun bureaustoel zijn opgestaan. Zitten is namelijk killing voor de mens; we leven er een stuk korter door.

Waarschijnlijk ziet jouw dag er net als bij vele anderen zo uit: je gaat naar kantoor zittend in de auto of de trein en werkt zo’n 4 uur tot de lunch. Je eet je lunch zittend in de kantine en werkt nog eens 4 uur. Dan ga je weer zittend in de auto of met OV naar huis. Thuis kook je, eet het weer zittend op en je verplaatst je naar de bank voor de tv of leest zittend de krant of een boek of doet een spelletje op de Ipad. En dat terwijl ons lichaam gebouwd is om te rennen of te lopen en brandstof te verbranden.

Calorieën verbranden
Ook als je een paar keer in de week een uurtje sport, dan is dat uiteraard beter dan niet bewegen, maar je zit nog steeds de overige 10 uur. Inmiddels is onderzocht dat het veel beter voor ons is als we in de benen komen en staand werken. Niet 8 uur achter elkaar, maar zeg 3 uur staan, 2 uur zitten en weer 3 uur staan. In het begin heb je misschien wat last van je voeten, maar het went snel. En weet je dat het ook nog eens goed is voor de verbranding van calorieën en dat je minder last hebt van andere lichamelijke problemen, zoals RSI?

Dit zijn de voordelen van afwisselend zittend en staand werken voor mensen die dagelijks achter een beeldscherm zitten:

  1. Goed voor je gezondheid
  2. Je bent productiever
  3. Je bent creatiever
  4. De kwaliteit van het werk stijgt
  5. De dynamiek op kantoor neemt toe
  6. De onderlinge communicatie verbetert

Fotocredits: www.nu.nl

Share This