Wat doen kleuren met jouw interieur?

Wat doen kleuren met jouw interieur?

Kleur cruciaal voor de sfeer in huis: Kleur in het interieur kan de sfeer en uitstraling van jouw huis maken of breken. Kamers en ruimtes die niet goed geverfd zijn met kwaliteitsverf van bijvoorbeeld Colorstore.nl, zien er slecht onderhouden uit.

Maar ook wanneer er niet goed over de gebruikte kleuren is nagedacht, wordt veel afbreuk gedaan aan jouw woning. Zorg daarom dat je weloverwogen kleuren afstemt voor het interieur en dat je verf van Colorstore.nl gebruikt voor een goed resultaat.

 

kleur heeft invloed op je humeurKleur heeft invloed op humeur

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kleur van invloed is op stemming en humeur. Kleuren hebben een psychologisch effect.

Mensen kiezen bijvoorbeeld meestal voor kleuren die aansluiten op hun karakter en deze versterken. Zo kiezen mensen die conservatief zijn vaker voor bruin. Bruine verf, voordelig te koop bij Colorstore.nl, roept een gevoel op van bescheidenheid, traditionalisme en beheersing.

Uitbundige mensen houden daarentegen aar van excentrieke en felle kleuren als geel, rood, paars, oranje of blauw. Dit zijn kleuren die eruit springen en mensen vrolijker maken.

 

rode muur in huisHet effect van rood

Rood geeft als kleur warmte, energie en vastberadenheid. Ook als je van intimiteit en gezelligheid houdt, doet de kleur rood het prima. Rood is bruikbaar in de woonkamer of eetkamer, maar geen goede kleur voor de slaapkamer.

Zorg er verder voor dat je niet de hele kamer rood maakt, zeker niet als je stressgevoelig bent.

 

Wat blauw met jouw interieur doet blauwe kamer

De kleur blauw geeft mensen heen gevoel van vrijheid, ruimte, openheid en betrouwbaarheid. Veel mensen denken bij deze kleur aan de uitgestrekte zeeën en een strakblauwe lucht: positieve associaties dus.

Vooral in de badkamer of slaapkamer versterkt blauw het relaxte gevoel.

Wat groen voor jouw woning kan doen

Ben je een duurzaamheidsfreak, houd je van de natuur en/of zoek je naar balans en harmonie? Dan kan groen veel voor jou doen! Groen is dé kleur van de balans. Met name in de woonkamer en slaapkamer staat groen prachtig en stijlvol.

 

witte kleur op de muurWit, grijs en zwart zijn altijd veilig opties

Wit en zwart zijn feitelijk geen kleuren, maar zie je wel veel terug in Nederlandse interieurs. Logisch, want wit en zwart zijn tijdloos en zijn geschikt voor elk soort interieur.

Ze zijn tijdloos en daardoor te gebruiken in klassieke huisstijlen, in nieuwbouwwoningen, lofts, boerderijen of hypermoderne kantoorpanden.

 

Share This