Wat doet licht met je woning? De beste adviezen en tips!

Wat doet licht met je woning? De beste adviezen en tips!

Het effect van lichtgebruik in het interieur: Hoe mensen visueel en gevoelsmatig een ruimte beleven heeft voor een groot deel te maken met kleurgebruik en lichtinval. Door lichtgebruik in de woning doordacht in te zetten, kun je prachtige visuele effecten bereiken. Maar hoe werkt dit precies?

Wat doet licht met jouw woning? Hieronder enkele adviezen en tips over hoe je licht op een tactische manier licht te gebruiken in huis.

lampenkappenZet licht beperkt en doordacht in

Je kunt ervoor kiezen om een onbeperkt kleurenpallet licht te gebruiken. Slimmer is om weloverwogen enkele kleuren lampen, voordelig verkrijgbaar op www.lampenzo.nl in te zetten en deze kleuren goed op elkaar af te stemmen.

Schilder kamers, vooral als ze klein zijn, in één, twee of maximaal drie kleuren. Dat is ruim voldoende. Een overvloed aan kleuren zorgt voor een chaotisch en kakelbonte sfeer. Hoe minder kleuren, hoe rustiger de kamer oogt.

Gebruik LED-verlichting om ruimtes subtiel te verlichten

Steeds meer mensen hebben de afgelopen jaren LED-verlichting aangeschaft voor in huis. LED-verlichting, te koop op www.lampenzo.nl, is energiezuinig, verkrijgbaar in een eindeloos aantal kleuren en een type verlichting dat erg lang meegaat. De kleurkeuze is bij led lampen doorslaggevend. Zo kun je kiezen voor rode of roze verlichting om een intieme, warme en gezellige sfeer te creëren. Ga je voor modern en strak, dan is blauw of wit licht de beste keuze. Houd je van een vrolijke kamer, kies dan voor een combinatie van felle kleuren als blauw, groen, oranje of geel.

Houd rekening met een veranderende lichtinval

Wanneer je ene lichtplan maakt voor jouw woning, houd dan rekening met de variatie qua lichtinval gedurende de dag. Observeer scherp hoe licht gedurende dag de sfeer in verschillende ruimtes in huis bepaalt. Belangrijk is bijvoorbeeld of kamers aan de zuid-, noord-, oost- of westkant liggen. De keuze voor kleur, soort, positie en sterkte van jouw verlichting, dat in alle soorten en maten te koop is via www.lampenzo.nl, kun je goed bepalen als je de veranderende lichtinval in huis goed in beeld hebt. Donkere kamers krijgen dan bijvoorbeeld fellere en lichtere lampen dan ruimtes die van buiten al veel licht ontvangen.

 

Share This