Wat draag jij dit najaar? Dit zijn de modetrends 2015-2016

Wat draag jij dit najaar? Dit zijn de modetrends 2015-2016

De belangrijkste trefwoorden voor dit seizoen zijn: oversized, bont, cape, veters, gebreid en col.

Aandacht voor de natuur
Zowel in het kleurgebruik als in de productie van kleding wordt aandacht besteed aan de natuur. Het verantwoord produceren van kleding wordt gelukkig steeds belangrijker. Dat betekent minder belastend voor het milieu en meer bewustwording bij de consument. De belangrijkste bewustwording is: minder consumeren. Zorg voor een mooie basiscollectie in een bepaalde stijl die bij je past en vul die aan met een paar nieuwe items. Je hoeft dan niet steeds een hele nieuwe garderobe te kopen en dat is veel beter voor het milieu en voor je portemonnee.
Ook in het kleurgebruik en de prints staat de natuur centraal. Grijsgroen is dit najaar een belangrijke trend kleur, evenals okergeel en bruintinten. Dierenprints zijn er nog steeds en ook bloemenprints zien we dit seizoen volop.

Wijd en lang
Kleding is al een aantal seizoenen oversized en dat blijft dit najaar ook nog een trend. De lengte van de rokken varieert van kort, midi tot zelfs lange maxirokken en jurken. Ook de broekrok (ah nee he) doet een voorzichtige herintrede. Jassen, rokken en jurken zijn kuitlang, of tot op de grond. Soms zijn ze zelfs nog langer, waardoor ze over de grond slepen en alles is wijd. Broeken en rokken zijn rechter en vallen ruim over de schoenen.

Zachte breisels
Grof gebreide truien en lange vesten gemaakt van zachte en aaibare stoffen. Er is veel nepbont en andere zachte, harige materialen, die worden gebruikt voor truien, vesten en gilets. Maar de luxe stoffen en borduursels worden ook gecombineerd met zacht en ruw. In de collecties zie je veel variaties in de vorm van fake fur, pailletten, vilt en leer. Het is zacht, warm, aaibaar, stoer en rauw tegelijk.

Kleuren
Pasteltinten van eerdere jaren, dragen we dit najaar gewoon door: poederachtige tinten in roze, nude of beige met eventueel een kleuraccent. De accentkleuren die je kunt verwachten in de collecties zijn vooral oranje, aubergine en diep inktblauw. Grijsgroen is een belangrijke trendkleur en daarnaast zien we ook wit, grijs, zilver, donkerblauw, rood, okergeel en bruintinten.

Dessins
Bloemen mogen niet ontbreken in je outfit, die zie je op allerlei manieren terug in de collecties. Ook zijn er weer de dierenprints, fotoprints, kant en dessins, maar ook patronen van bijvoorbeeld ornamenten.

Share This