Wat eten we met de kerst?

Wat eten we met de kerst?

Kerst en eten: voor veel mensen is het onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar het betekent ook meteen dat ieder jaar weer de vraag naar boven drijft wát je dan gaat eten.

Kerstrecepten vliegen je om de oren. Maar heb je daar wel zin in of erger nog: heb je daar wel tijd voor? Want december is nu niet bepaald de meest rustige tijd en om de één of andere reden ligt de lat hoog bij kerstmenu’s. Wat doe jij? Ga je zelf koken en zo ja, kies je dan voor traditionele kerstrecepten of wil je juist iets anders dan een kerstsoep en daarna de rollade? Of doe je het dit jaar heel anders en ga je lekker uit eten?

Wat je kan doen met eten met Kerst

Om je even wat ideeën te geven wat je zoal zou kunnen doen op het gebied van eten met kerst:

  • Traditioneel zelf koken
  • Op zoek naar nieuwe recepten voor kerst
  • Iedereen maakt een gerecht en zorgt zelf voor het recept
  • Iedereen maakt iets, maar met elkaar wordt het kerst eten bepaald
  • Je gaat met de hele familie of vriendengroep uit eten
  • Je gaat uit eten met een intieme groep (gezin) of lekker met z’n tweetjes
  • Je slaat de overdreven kerstmenu’s over en eet gewoon normaal en ook gewoon thuis dus

alternatieve kerst - planetfemLekkere, nieuwe ideeën voor kerst

 

Of je nu zelf de feestdag organiseert of dat jullie met elkaar voor het eten gaan zorgen, je zult toch kerstrecepten nodig hebben. Recepten vind je simpel online en zeker bij grote platforms kan je alvast hele kerstmenu’s samenstellen. Zo vind je vast hele nieuwe kerstgerechten om eens uit te proberen en je gasten te verassen.

Wil je het nog verfrissender, denk dan ook eens aan een andere tafelschikking. Kies bijvoorbeeld eens voor een hele andere kleur qua versieringen of aankleding van de eettafel. Of rangschik de gasten op een leuke manier. Natuurlijk wel zo dat iedereen het wel naar zijn zin heeft… Mooie menukaartjes in de juiste kleur erbij, een mooi servies of juist meerdere designs in één kleur (ga eens kijken bij de kringloop) of kies eens voor een leuk spel die je ondertussen met elkaar aan tafel kunt spelen. Zo maak je van de kerstdagen iets bijzonders!

Share This