Wat je kunt doen tegen couperose

Wat je kunt doen tegen couperose

Als je je afvraagt wat die rode vlekken zijn in je gezicht, dan kan het zijn dat je last hebt van couperose. Couperose komt het meest voor bij mensen met een lichte huid en komt soms al op jonge leeftijd voor. Als je goed kijkt, zie je dat de rode vlekken bestaan uit allemaal kleine adertjes. Dit zijn kleine haarvaatjes die zich verwijd hebben en daardoor beter zichtbaar zijn. 

In de winter kun je meer last krijgen als het koud is, er een koude wind waait of door grote temperatuurverschillen binnen en buiten. Helaas ontkom je hier niet aan, maar er zijn wel maatregelen die je kunt nemen om couperose te voorkomen.

1. Behandel de huid met producten voor een gevoelige huid. Vooral geen reinigingsproducten met zeep en vermijd zoveel mogelijk het contact met water. Ook geen producten met alcohol, zoals in verfrissende doekjes of lotions.

2. Gebruik een vettere dagcrème die de huid beschermt tegen externe factoren. Is het buiten onder nul en ga je fietsen, gebruik dan een zeer vette crème met een sunblock en doe een warme sjaal om. Dat doe je dus ook als je op wintersport gaat!

3. ‘s Nachts kun je een crème opdoen die het ontstaan van nieuwe adertjes tegengaat. Hiervoor kun je het best iets door een dermatoloog laten voorschrijven.

4. Wees ook voorzichtig met sporten. Liever geen excessieve krachtsinspanningen om de adertjes te sparen.

5. Wil je een gezond kleurtje tijdens de wintermaanden, gebruik dan een zelfbruinend product of een getinte dagcrème. Zonnebanken zijn uit den boze!

6. Het is belangrijk ook op je voeding te letten. Geen pikante gerechten en gefermenteerde kazen. Matig de koffie- en alcoholinname (met name dranken met een hoog alcoholpercentage). Trakteer jezelf eens op een portie bosvruchten, goed voor je aderen.

Share This