Wat kost een reis naar Thailand?

Wat kost een reis naar Thailand?

Heb je ook zo’n zin om de kou te ontvluchten en lekker op vakantie te gaan naar een ver land? Dan ben je niet de enige: veel mensen gaan in deze tijd een paar weken op vakantie, of maken een langere reis naar Thailand, Australië of Amerika. Wat kost zo’n reis nu eigenlijk en waar moet je op letten?

Populaire bestemmingen tijdens de wintermaanden zijn Australië, de Verenigde Staten, Thailand, Indonesië en Nicaragua. Hoeveel moet je sparen om daar te komen? En hoeveel heb je nodig voor eten, een visum en om te overnachten?

Goedkoop levensonderhoud
We nemen een reis naar Thailand als voorbeeld. Voor dit land geldt dat je het meeste geld kwijt bent om er te komen. Dat is ook niet zo vreemd, want het is ongeveer 11 uur vliegen. Maar als je er eenmaal bent, dan kun je daar voor weinig geld rondkomen. Overnacht je in een hostel dan kan dat al vanaf 6 euro per nacht. Ook een hotel is niet duur: circa 20 euro per kamer. Eten en drinken is ook goedkoop, evenals het reizen door het land.

Thais geld
Thai geld kopen kun je beter in Thailand zelf doen dan in Nederland, dan betaal je onnodig veel geld. Bij een Thaise bank kun je met je bank- of giropas geld pinnen als je pas een maestro/cirrus-logo heeft.

Waar je op moet letten
Veel Thaise mensen zijn arm en sommigen proberen misbruik te maken van rijke toeristen. Je kunt dit soort mensen makkelijk herkennen. Normale Thais zijn namelijk heel schuchter naar buitenlanders toe en zullen je nooit spontaan aanspreken. Word je spontaan aangesproken door een Thai of Aziaat, dan is deze op je geld uit, ook al lijkt dat misschien niet zo. Bedank ze voor hun aanbod door: ‘Mai Ouw’ – ‘Nee, dank u’ te zeggen. Dan zullen ze je waarschijnlijk meteen afschrijven als potentieel slachtoffer.

Wil je weten hoeveel het kost om naar een ander ver land te reizen, kijk dan op nibcdirect.nl.

thailand_600x1103

Share This