Urban bootcamp, acro yoga en piloxing. Ken jij de nieuwe sporttrends al?

Urban bootcamp, acro yoga en piloxing. Ken jij de nieuwe sporttrends al?

Wel eens gehoord van aerial yoga, soulcycle, piloxing en urban bootcamp? Dan zit je goed, want dat zijn de laatste sporttrends van 2014.

Unknown-1Er zijn veel verschillende soorten yoga, maar ken je aerial yoga al? Het heeft inderdaad iets met lucht te maken, want je doet je oefeningen vanuit een hangmat. Dat lijkt heel ontspannend, maar het is ook zeker inspannend.
Een ander soort nieuwe yoga is acro yoga; een combinatie van turnen, yoga en acrobatiek waarbij je alle oefeningen samen met iemand uitvoert. De één vormt de ‘basis’, de ander de ‘vlieger’.

De bootcamp klasjes zijn nu ook gewoon op straat! Bij urban bootcamp vind je alles wat je nodig hebt voor de oefeningen gewoon op straat en in het park. Dippen op een bankje en optrekken aan een klimrek is al helemaal normaal in het straatbeeld.

Spinning is sinds een paar jaar een ontzettend populaire sport. Supergoed voor je benen en billen! Maar nu is er uit New York soulcycle overgewaaid? Je traint niet alleen je benen en uithoudingsvermogen; dit is een total body workout die je doet terwijl je fietst met krachtoefeningen voor je armen en bovenlichaam. En dat op heerlijke opzwepende muziek in een door kaarslicht verlichte ruimte.

WH0313_Frank_Krems_Probestunde_Piloxing_800x533Piloxing is een mix van pilates, boxen en dans. Dit is een vetverbrandende, spierversterkende workout waarbij je gebruikmaakt van verzwaarde handschoenen. Niet alleen heel erg goed voor je, maar ook leuk om te doen!

 

Tot slot maken we kennis met essentrics. Een full body workout met dynamische stretches en vloeiende bewegingen voor een strak lichaam en een elegante houding.

Share This