Wat zit er in jouw handtas?

Wat zit er in jouw handtas?

Wist je dat de gemiddelde handtas 2,4 kilo weegt? Dat is wat we dag in dag uit met ons meezeulen. Denk nu niet dat er spullen in zitten die je à la minute nodig hebt, vrouwen stoppen de vreemdste dingen in hun tas.

Uit een onderzoek van beslist.nl blijkt dat de handtas niet alleen een handige opslagplaats is, het is ook een belangrijk mode-item dat onze outfit compleet maakt. De tas moet goed bij elke outfit of gelegenheid passen en wordt dus ook regelmatig gewisseld. 1/3 van de vrouwen zegt op de tas van andere vrouwen te letten en ziet een compliment over haar eigen tas als de ultieme vleierij. De meeste Nederlandse vrouwen hebben gemiddeld 6 verschillende handtassen. Dat is een schijntje in vergelijking tot de Italiaanse vrouw, bij haar thuis liggen – afhankelijk van leeftijd en inkomen – wel 20 tot 60 tassen!

Verrassende attributen
En wat vervoeren we nu eigenlijk allemaal in die tas? Uiteraard zijn daar de standaard attributen, zoals de lippenbalsem, make up, telefoon, sleutels, kauwgom, portemonnee en pen. Maar er zijn ook nogal opmerkelijke zaken aangetroffen, zoals een barbiepop, een  föhn en een volle luier… Verder nemen sommige vrouwen ook een extra paar schoenen mee in hun tas, een extra setje ondergoed of een trui. Opmerkelijk is dat in vrijwel alle tassen geen ID te vinden is; 9 op de 10 vrouwen laat die thuis.

Tijdsverspilling
Welke tas er meegaat is afhankelijk van de gelegenheid.  Gemiddeld gaan er 15 artikelen mee in de tas. Hoe groter de tas hoe meer spullen er vanzelfsprekend in passen en die doen we er dan ook in. Door al die losse spullen duurt het wel even voordat we dat ene ding dat we nodig hebben uit de tas hebben opgediept. Schijnbaar besteedt een vrouw ruim 76 dagen van haar leven met het zoeken in haar handtas. Wordt het niet eens tijd dat we wat minder spullen met ons meesjouwen?

Fotocredits: dailycappuccino.nl

Share This