Weer eens iets anders aan je voeten: schoenen van kurk

Weer eens iets anders aan je voeten: schoenen van kurk

Je houdt van schoenen, maar je wilt eens iets anders. Wat dacht je van mooie schoenen van kurk? Dat is nog duurzaam ook!

Kurk is 100 procent natuurlijk, milieuvriendelijk en recyclebaar. Verder is het ecologisch verantwoord, duurzaam, waterafstotend, antistatisch en onderhoudsvriendelijk. Een ideaal product waar tegenwoordig van alles van wordt gemaakt: kurk tassen, armbanden, portemonnees, wandbekleding en woonaccessoires. Maar je kunt er natuurlijk ook schoenen van maken dachten de Portugeze vrienden Raquel Castro en Hugo Baptista. In 2012 begonnen ze met het schoenenlabel Rutz, walk in cork.

“We begonnen met dertigduizend euro eigen geld, want je denkt toch niet dat er ook maar een bank is die aan jonge ondernemers geld leent in een crisisperiode. Daarvan hebben we driehonderd paar schoenen laten maken en daarmee zijn we langs boetieks en winkels gegaan.”

Dames-, heren- en kinderschoenen
Niet alleen in eigen land hebben ze inmiddels naam gemaakt. Er worden ook zaken gedaan met andere landen in Europa en ook Australië en Japan nemen af. De twee ondernemers begonnen met alleen damesschoenen, maar inmiddels is er ook een herenlijn en kinderschoenen. Voor dames zijn er verschillende collecties schoenen van kurk: pumps, hoge en halfhoge laarzen, sneakers, sandalen en ballerina’s.

Je kunt de kurk schoenen van Rutz online bestellen.

15104_02_T-Strap_Leopard-Brown_Side-A 14210_01_Brogue-Shoe_Piton_Side-A 14209_01_Pointed-Toe-Mary-Jane_Natural_Side-A 15110_02_Moccasin_Leopard-Brown_Side-A 14212_04_Mocassins_Brown-Tresse_Side-A 14204_01_Biker-Boot_Piton_Side_A 14201_01_Heel-Boot_Fishscale_Side_A 15105_04_Middle_Platform_Silver_Side-A

Share This