Wees aardig tegen je baas

Wees aardig tegen je baas

Voor een glansrijke carrière zul je het toch echt goed met je baas moeten kunnen vinden. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Futurestep.

 

 

 

promotieVoor een glansrijke carrière zul je het toch echt goed met je baas moeten kunnen vinden. Dit blijkt uit een onderzoek van Futurestep. De onderzoekers ondervroegen 1.500 werknemers uit bedrijven in Groot-Brittannië, het Verenigd Koninkrijk, China, Brazilië, Duitsland, Frankrijk en Australië.

 

De band tussen jou en je  leidinggevenden is een belangrijk factor voor het al dan niet krijgen van een promotie. Om succesvol te zijn op de lange termijn, moet je laten zien dat je goed keuzes kan maken, 18 %  van de onderzochten vindt dit het belangrijkst. Maar je moet ook in staat zijn om  een goede relatie te onderhouden met je baas en je collega’s. Kun je echt niet met je baas opschieten? Dan ziet maar liefst 26 % dit als een reden waarmee je carrièremogelijkheden verkleind worden.

 

De sleutel tot succes

Manager Byrne Mulrooney: ” Je wordt aangenomen vanwege je kennis, maar je wordt ontslagen om je persoonlijkheid. Je moet goede keuzes maken, goede ideeën hebben, maar ook het vermogen hebben om goede relaties op te bouwen met je baas en je werknemers. Dat is de gouden sleutel tot succes”

 

Jammer dat het lievelingetje van de baas vaak niet erg geliefd is bij zijn mede collega’s…

Share This