Wel of geen kunstnagels?

Wel of geen kunstnagels?

Als je nagels mooi en verzorgd zijn, geeft je dat een goed gevoel. Maar niet iedereen heeft van zichzelf mooie nagels. Sommige breken snel af of er ontstaan scheurtjes waardoor je ze weer heel kort moet knippen. Misschien zijn kunstnagels dan iets voor je.

Er zijn verschillen in kunstnagels. Ze zijn er van acryl of van gel, maar voor beide betekent het dat je minstens 1 keer per maand naar de nagelstudio moet. Het hangt er een beetje vanaf hoe snel je nagels groeien en daarom krijg je bij veel studio’s een schema mee naar huis. Verder moet je je handen beter verzorgen als je kunstnagels hebt, dat betekent regelmatig insmeren met nagelriemolie en handcrème.

Waar moet je op letten met kunstnagels?

  • Als je bezig bent met huishoudelijke klusjes, als schoonmaken, draag dan huishoudhandschoenen. Wil je met je nagels iets openmaken? Niet doen, je kunstnagel kan snel beschadigen.
  • Is je nagel gebroken of zit hij los, dan moet je naar de nagelstudio. Zelf klussen met lijm, kan vervelende bijwerkingen geven.
  • Heb je gelakte kunstnagels, dan moet je elke dag een topcoating aanbrengen, zeker als het zonnig weer is. Je kunt ook cnagelsoatings met een UV-filter krijgen, die ervoor zorgen dat je nagels niet verkleuren.

Verder zal de nagelstyliste advies geven over de lengte van je nagels. Lange nagels zijn heel mooi en sexy, maar als je bijvoorbeeld veel met je handen werkt, is het niet handig. Ook computerwerk is niet handig met lange nagels. De styliste zal je dan adviseren kortere nagels te nemen.

En als je je kunstnagels zat bent, dan laat je ze weer verwijderen. Geen klusje dat je zelf moet doen, want als je het niet goed doet, dan kun je je nagels onnodig beschadigen en bovendien onnodig veel pijn lijden. En daar kun je flink lang last van hebben.

Share This