Welk spel speel jij op oudejaarsavond?

Welk spel speel jij op oudejaarsavond?

Er is vast wel een oudejaarsconference op tv waar je naar kunt kijken. Lachen, maar nog leuker als je met elkaar lol hebt. Zeker als je met een groep oud en nieuw viert, is het veel gezelliger om met z’n allen een spel te doen. Welk spel speel jij op oudejaarsavond?

Met oud en nieuw komen veel vrienden en familie samen om het nieuwe jaar in te luiden. Er wordt wat gegeten, gedronken en gepraat. Maar niet iedereen kent elkaar even goed. Daarom is een spel doen de manier om de sfeer er goed in te brengen. Triviant is bijvoorbeeld het gezelschapsspel bij uitstek dat veel wordt gespeeld op deze avond. Vooral je algemene kennis wordt tijdens dit spel getest. Als je echt met veel mensen bent, kun je ook duo’s vormen. Dat maakt het meteen wat minder ‘eng’ als je een antwoord op een vraag niet weet.

Voor jong en oud
Ook een sjoelbak doet het altijd goed op oudejaarsavond. Dat is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor de kinderen. Wat je ook met veel mensen kunt spelen, is roulette. Hiervan zijn verschillende spelsets van verkrijgbaar die bestaan uit een kleed met cijfers, fiches en een roulettewiel. Dit vinden kinderen ook leuk.

Grote groep
Een spel dat alleen met grote groepen gespeeld kan worden is ‘de weerwolven van Wakkerdam’. Iedere nacht worden er dorpsbewoners door de weerwolven opgegeten. Jouw taak om de weerwolven te vinden, voordat ze weer kunnen toeslaan. Dit spel wordt ook veel door kinderen gespeeld, dus zij kunnen ook meedoen!

Spreek de waarheid!
Truth or dare: altijd leuk voor volwassenen! Waarheid of durven. Je moet dus een vraag naar waarheid beantwoorden of iets doen. Je mag zelf kiezen. Spreek van tevoren de regels af, zodat het met een glaasje op niet te ver gaat en je dingen vertelt waar je later misschien spijt van krijgt.

Fotocredits: bookingrooster.nl

Share This