Welke haarkleur past bij jou?

Welke haarkleur past bij jou?

Veel vrouwen verven hun haren, zeker als het eerste grijs de kop opsteekt. Waar moet je nu op letten bij het uitzoeken van een kleur? Zoek eerst eens uit of je een koud of een warm type bent.  

Lentetype = warm
Dit type heeft vaak een jeugdige frisse uitstraling, zoals de lente. Ze hebben een lichte huidskleur, geelkleurig met een goudachtige ondertoon en heldere ogen: blauw, zeegroen, grijs, honinggeel, goudachtig of turkoois. Lentetypes kunnen het beste lichtere, zachtere en heldere kleuren dragen.
Heldere, maar zachte tinten haarkleur passen goed bij lentetypes, zoals: goudblond, honingblond, goudbruin, vlasblond, lichtbeige, abrikoos, perzikkleurig, rozerood, ivoorkleur, lindengroen of middenblond.

Zomertype = koud

De kleur van de huid van een zomertype heeft een blauwe ondertoon, die de huid een mooie roze gloed geeft. De ogen van het zomertype variëren van lichtbruin tot blauw, groen of grijs. Je ziet zelden zomertypes met donkerbruine ogen.Het zomertype kan zowel blonde als donkere haarkleuren goed hebben. De kleuren moeten echter wel koel of zacht te zijn, aangezien scherpe contrasten geen goed doen voor de huidskleur van een zomertype.
Goede haarkleuren voor het zomertype zijn wolwit, parelwit, licht tot middenbruin, wijnrood, hennarood, lichtmahonie, blauwrose, blauwgroen, asblond, asbruin en bruingrijs.

Herfsttype = warm
Het herfsttype oogt naturel en puur als de kleuren van de natuur in de herfst. Ze hebben een gele ondertoon, en vaak een heldere, bronsachtige of goudbeige huidskleur. De ogen van een herfsttype zijn meestal bruin, goudbruin, groen of petrolblauw. Donkere, warme en rijke tinten staan herfsttypes het best.
Haarkleuren als goudblond, honingblond, koper, hennarood, licht-, kastanje en donkerbruin staan mooi.

Wintertype = koud
Het algehele beeld van een wintertype is koel door de kleurstelling van huid en haar. De huid heeft namelijk een blauwe ondertoon, en de huidskleur is meestal helder, bleekgeel of olijfkleurig. Wintertypes hebben zwartbruine, helderblauwe, donkergroene, of hazelnootkleurige ogen.
Een goede haarkleur voor het wintertype is hard of donker zoals, zwart, bruinzwart, wit, zilvergrijs of asbruin.

 

Fotocredits: www.todaysbeauty.nl

Share This