Welke sport-app past bij jou?

Welke sport-app past bij jou?

Een zonnige lentedag in het weekend is voor velen het moment om de racefiets van zolder te halen of de hardloopschoenen aan te trekken. Voor elke sport heb je tegenwoordig wel een app.

De zomer is in aantocht en dat betekent dat we straks weer goed voor de dag willen komen in bikini of badpak. Weet je al hoe jij dat gaat aanpakken? In elk geval kun je kiezen uit een enorm aanbod van loop-, fiets, fitness- yoga- en andere apps. Dit zijn de 5 beste gratis sport-apps.

Endomondo
Een overzichtelijke app waarmee je je trainingen kunt vastleggen. In de gratis versie van Endomondo kun je je looptijd en -afstand vastleggen. Tijdens de rit kun je via GPS checken waar je bent, zodat je weet wanneer je op de helft bent en je de weg richting huis kunt inzetten. Voor reguliere hardlopers is dit een prima app.

WandelZapp
Een van de beste wandel-apps in de App Store is WandelZapp. De app beheert een verzameling van 750 verschillende wandelingen verspreid over heel Nederland. Je zoekt een wandeling aan de hand van een aantal opties. Je kiest een afstand, provincie en startplaats en geeft aan of je bijvoorbeeld een hond wilt meenemen. Je kunt ook snel een overzicht van wandelingen in de buurt vinden, dan pikt de app op basis van je locatie er een aantal voor je uit.

Cyclemeter GPS
Met Cyclemeter GPS houd je alles bij over je fietstocht: de route, je snelheid, hoeveel calorieën je verbrand hebt en natuurlijk hoeveel kilometers je hebt afgelegd.

7-Minute Workout
Een goddelijk lichaam in slechts 7 minuten per dag met de 7-Minute Workout. Deze app is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. In het hoofdscherm van de app zie je de diverse oefeningen van het trainingsprogramma. Dankzij de YouTube-video zie je precies hoe je bijvoorbeeld het beste kunt opdrukken en je buikspieren traint. De interface is bijzonder eenvoudig en dus goed geschikt voor wie zich even snel in het zweet wil werken.

Nike Training Club
Dit is een gratis app van Nike met verschillende soorten workouts. Je stelt je niveau in en daarna kies je welke lichaamsgroep je wilt trainen. De workouts worden uitgebeeld met een filmpje en tijdens de oefeningen geeft de app aan wanneer je tijd om is. Heb je het moeilijk? De app loodst je door de oefening heen met motiverende teksten zodat je de finish haalt!

Fotocredits: phen375science.com

Share This