Wil jij ook altijd aardig worden gevonden?

Wil jij ook altijd aardig worden gevonden?

Trek je het je aan als mensen je niet aardig vinden? Dan is de kans groot dat je vaak over je eigen grenzen gaat om anderen te pleasen. Maar verandert dat iets aan de situatie?

Iedereen is zo verschillend, dat het logisch is dat jij niet iedereen aardig vindt en andersom ook niet. Dat verander je niet door uit alle macht aardig te zijn.

Afhankelijk
Ben jij ook zo iemand die denkt: als ik aardig ben tegen anderen, zijn zij ook aardig tegen mij? Helaas, sommige mensen zien niets in je. Ook als je aardig tegen ze blijft doen, zal dat niets veranderen. Sommige mensen lopen zichzelf compleet voorbij in de hoop liefde, bevestiging en waardering te krijgen. Hoe hard ze ook hun best doen, het is nooit genoeg. De behoefte altijd aardig gevonden te willen worden, maakt je afhankelijk. En afhankelijke relaties zijn zelden gezonde relaties. Het lukt nu eenmaal niet om het iedereen naar het zin te maken. Bovendien is dat jouw verantwoordelijkheid helemaal niet. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk, jij voor het jouwe.

Waardering
Loop je regelmatig jezelf voorbij? Kun je er niet tegen als iemand je niet leuk vindt? Dit wordt veroorzaakt door een gebrek aan zelfvertrouwen. Hoe zekerder je bent van je zelf, hoe minder je de behoefte hebt anderen te pleasen. Hoe meer je jezelf waardeert, hoe beter je je grenzen kunt aangeven. Hoe erg is het om niet door iedereen aardig gevonden te worden? Belangrijkst is dat je jezelf maar aardig vindt en waardeert! De waardering die je daarnaast van anderen krijgt, is mooi meegenomen.

 

 

Share This