Wintersport bespaartips

Wintersport bespaartips

Skiën is een dure hobby. Er zijn mensen die ‘s zomers thuis blijven om op skivakantie te kunnen. Maar er zijn ook andere manieren om de kosten te drukken.

1. Een goedkoop land
Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk zijn de wintersportlanden bij uitstek, maar daarom stukken duurder dan bijvoorbeeld Tsjechië, Polen en Bulgarije. De skipas, accommodatie en levensonderhoud zijn hier nog zeer betaalbaar.

2. Goedkope uitrusting
Op Marktplaats is tweedehands skikleding en uitrusting te kust en te keur te vinden. Lenen van familie of vrienden drukt de kosten nog meer. Als je ski’s gaat huren, doe dat dan in het dorp en niet aan de piste zelf; daar is huren doorgaans duurder.

3. Vergelijk skipassen
Zoek uit hoeveel een skipas kost, voordat je een accommodatie vastlegt. In het ene gebied is een pas veel duurder dan in het andere. Kijk maar eens op skipasvergelijken.nl. Soms loont het ook om vooraf thuis een skipas te regelen.

4. Ga in het laagseizoen
Zit je niet vast aan schoolvakanties? Ga dan in het laagseizoen skiën. Het scheelt enorm in je portemonnee en het is ook nog eens een stuk rustiger.

5. Geen dure winterbanden
Winterbanden zijn tegenwoordig verplicht in alle wintersportlanden in Europa. Je bent al gauw 50 tot 100 euro per band kwijt. Kijk op vergelijkingssites waar je het goedkoopst uit bent. Als je niet zeker weet of je volgend jaar weer gaat skiën kun je ook winterbanden huren.

6. Zelf eten meenemen
Als je een accommodatie huurt zonder eten, dan is het een stuk voordeliger om het een en ander van huis mee te nemen in plaats van daar te kopen. Denk aan blikken soep, pasta, gedroogde worst, voorgebakken stokbroden, broodbeleg, et cetera.

Fotocredits: www.op-wintersport.nl

Share This