Ziezo Marokko

Ziezo Marokko

Marokko, het land, de cultuur en de mensen ontdekken, zonder er meteen echt naar toe te vliegen? Bezoek de naar prachtige doe-voorstelling Ziezo Marokko voor het hele gezin in het Tropenmuseum. Wel even reserveren!

Vijf keer per dag gaan er ‘vluchten’ naar Marokko vanuit Tropenmuseum Junior te Amsterdam. Vier vriendelijke virtuele gidsen Esmaa, Nasrdin, Fatima en Yousef nemen je mee in hun wereld en hun verhaal. Het zijn bestaande Nederlanders met voorouders die uit Marokko komen. Zij leiden je door het Noord-Afrikaanse land, langs een woestijn met magic sand (lekker bouwen!), mozaïken vloeren (die je af mag helpen afmaken), een kruidenwinkel (ruik en raad de kruiden!). En heb je al eens een ezel bepakt of geprobeerd Arabisch te spreken? Hier kan het!

Junior rondleiding

Speciaal voor kinderen van acht t/m dertien jaar is er een aparte rondleiding van anderhalf uur. De kinderen gaan, zonder ouder, met een clubje andere kinderen onder begeleiding van enthousiaste gidsen nog meer Marokko ontdekken. Zo doen ze een spel in Riad, nemen een videoclip op en maken een bustocht. Het bewijs voor papa en mama? De stempels in het paspoort!

Ziezo Marokko is een fantastische ervaring en kennismaking met Marokko voor kinderen en hun ouders die nog nooit in het land geweest zijn. En een feest van herkenning voor hen die er ooit zijn geweest, of er vandaan komen. Je bent er gerust een middag zoet en heb je dan nog niet alles gezien? Boek dan snel weer een nieuwe vlucht!

Reserveren is verplicht

ZieZo Marokko is alleen geopend in het weekend en op alle dagen van de schoolvakanties.

Reserveren is verplicht. Zonder reservering kan je niet op reis naar ZieZo Marokko:
088 – 0042 840 | reserveren@tropenmuseum.nl
(di. t/m vrij. 10.00 – 17.00 uur)

Van maandag t/m vrijdag is ZieZo Marokko uitsluitend geopend voor schoolbezoek.

Adres:

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2
1092 CK Amsterdam

 

 

Share This