Zijn voedingssupplementen nu wel of niet nodig?

Zijn voedingssupplementen nu wel of niet nodig?

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer in de wereld van voedingssupplementen? Binnenkort kun je op de website healthychannel.eu alle informatie vinden die je zoekt. Is het echt nodig, vanaf welke leeftijd en welke supplementen zijn goed voor je?

We leven in een wereld waarin de voedingswaarde van onze voeding dramatisch gedaald is door verarmde grond, die met landbouwgif wordt bewerkt en waarop gewassen gemanipuleerd worden. Daarom wordt aanvulling met voedingssupplementen steeds belangrijker. Healthychannel zal met prikkelende stellingen en nieuwsfeiten proberen de maatschappelijke discussie omtrent voeding en voedingssupplementen te stimuleren.

Wetenschappelijke onderbouwing
Dokter Robert Schoemacher over het initiatief van Healthychannel : “Er zijn momenteel heel veel voedingssupplementen op de markt, maar bij een groot aantal van deze produkten kun je vraagtekens zetten op het vlak van kwaliteit en werking. De consument ziet vaak door de bomen het bos niet meer en heeft grote behoefte aan een onafhankelijk platform, waarop voedingssupplementen wetenschappelijk worden getest en vergeleken. Healthychannel.eu biedt dit platform. Door middel van de zogenaamde ‘healthycheck’ wordt gekeken naar wetenschappelijke onderbouwing, veiligheid, hoogwaardigheid, prijs/kwaliteit en klantwaardering van de voedingssupplementen in Nederland. Ik ben al vijfentwintig jaar werkzaam op het gebied van de cosmetische geneeskunde, maar daarnaast houd ik me al minstens even lang bezig met het thema voedingssupplementen. Ik ben er zeker van dat gezond leven – door te sporten, niet te vet of koolhydraatrijk te eten, voldoende te slapen en stress te beperken -niet meer zonder extra ondersteuning gaat van voedingssupplementen.”

Fotocredits: food-medic.com

Share This