Zo blijf je slank tijdens de feestdagen

Zo blijf je slank tijdens de feestdagen

Daar is tie weer, de lastige decembermaand met al dat lekkers. Eerst sinterklaas met alle zoetigheden en dan de kerstdiners. En niet te vergeten de borrels en nieuwjaarsrecepties met lekkere hapjes en drankjes. Is het mogelijk om niet aan te komen en slank te blijven tijdens de feestdagen?

Ja, het is mogelijk om niet aan te komen in deze periode. En je hoeft echt niet overal nee tegen te zeggen om slank te blijven; het is en blijft een feestmaand en daar hoort juist ook genieten van eten bij. Maar hoe houd je het dan binnen de perken?

  • Het snoepgoed in de supermarkten is niet te vermijden in deze tijd. Overal staan bakken pepernoten, schuimpjes, marsepein en chocolade, gevolgd door kerstkransjes, oliebollen en appelbeignets aan het eind van de maand. Het wordt een stuk makkelijker om je in te houden als je voordat je boodschappen gaat doen, hebt gegeten. Dan kun je dit soort verleidingen veel beter weerstaan.
  • Eet ook voordat je naar familie gaat om kerst te vieren. Je hebt misschien de neiging om de lunch over te slaan, maar de kans dat je je juist dan te buiten gaat aan snoeperijen en lekkere hapjes is veel groter. Met een gevulde maag kun je makkelijker overslaan.
  • Veel mensen hebben de neiging heel veel te gaan eten tijdens de kerstdiners. Maar waarom zou je? Schep van alles een beetje op. Dan kun je proeven van alles wat er is, zonder te veel te eten. Ga je ook niet met zo’n vol gevoel naar huis.
  • Drink niet te veel. Of zorg dat je de BOB bent, dan is het helemaal makkelijk.
  • Ook naar een borrel of receptie ga je met een gevulde maag. Praat veel met mensen die je niet goed kent, dan heb je eerder de neiging af te slaan als er weer een hapjesschaal voorbij komt. En houd het bij 1 glaasje.
  • En als je zelf gastvrouw bent, dan zorg je ervoor dat er veel gezonde hapjes op tafel staan. Bijvoorbeeld¬†stukjes groenten met een lekkere hummus, blokjes¬†Parmezaanse kaas met mangochutney, gevulde eieren, dadels en noten.

 

Share This