Zo haalt je iPhone-batterij wél het einde van de dag

Zo haalt je iPhone-batterij wél het einde van de dag

Zal je net zien: valt je iPhone uit net op een belangrijk moment. En als je onderweg bent, is het niet zo makkelijk om een stopcontact te vinden om de batterij op te laden. Hoe zorg je ervoor dat je batterij wél het einde van de dag haalt?

Locatievoorzieningen
De functie ‘locatievoorzieningen’ vreet batterijen. Bovendien weet je iPhone precies waar jij bent geweest, nergens voor nodig. Dus: zet je locatievoorzieningen uit als je ze toch niet gebruikt en bespaar zo een hoop energie.
Hoe?: instellingen > privacy > locatievoorzieningen: uit

Automatisch slot
Als je je iPhone vergeet te vergrendelen springt hij automatisch op slot. Hoe korter de tijd die hier tussen zit, hoe meer batterij je bespaart. Zet je automatische slot op bijvoorbeeld 1 minuut, zo verbruikt je telefoon geen onnodige energie.
Hoe?: instellingen > algemeen > automatisch slot

Pushberichten
Misschien vind je het handig om allerlei meldingen op je scherm binnen te krijgen, maar dit kost een hele hoop batterij. Je apps of mail zoeken namelijk continu verbinding om de meldingen te laten zien. Onnodig, zet je pushberichten uit en klik op een app als je wilt weten of er nog nieuwe berichten zijn. Het bespaart een hoop batterij en leid je ook een stuk minder af van waar je mee bezig bent.
Hoe?: instellingen > berichtgeving > handmatig per app in te stellen

3D-effect uitschakelen
Vanaf iOS 7 heeft Apple een speciaal 3D-effect toegevoegd dat ervoor zorgt dat je achtergrond meebeweegt; dat wordt ook wel het parallaxeffect genoemd. Dit effect is erg mooi maar het vraagt ook wel veel batterij. Je kunt deze effecten uitschakelen.
Hoe?: instellingen > algemeen > toegankelijkheid > verminder beweging: aan

Donkere achtergrond
Lichte en felgekleurde achtergrond afbeeldingen verbruiken meer energie dan een donkere achtergrond. Bovendien is het rustiger voor je ogen om naar een donkere achtergrond te kijken. Vervang je kleurrijke achtergrond dus door een zo effen en donker mogelijke foto of afbeelding en geniet langer van een iPhone die werkt.
Hoe?: instellingen > achtergrond > kies een nieuwe achtergrond

Bron: MyTrendyPhone

Share This