Zo kan iedereen de tuin snoeien

Zo kan iedereen de tuin snoeien

De tuin snoeien in het najaar is altijd een behoorlijke klus. Maar als je er het juiste gereedschap voor hebt, dan wordt het al een stuk eenvoudiger. Met een boomschaar kun jij ook op grote hoogte takken knippen.

Het tuinseizoen is in het najaar nog lang niet voorbij. De zon kan nog heerlijk schijnen en dan is het hartstikke fijn om nog buiten actief bezig te zijn. Bovendien is dat minstens zo gezond als een bezoekje aan de sportschool. Na een paar uurtjes klussen is je tuin klaar voor de winter en heb jij er een tijdje geen omkijken meer naar.

Snoeien op hoog niveau
Ook het snoeien van hoge takken in de boom, kun je zelf doen. En nee, je hoeft niet de boom in te klimmen of op een wiebelige ladder te staan. Gardena introduceert dit najaar namelijk een nieuwe boomschaar waarmee je de boomtoppen zonder ladder kunt snoeien. Met de lichtgewicht boomschaar (StarCut 410 BL) kun je veilig vanaf de grond tot zo’n 6,5 meter hoog snoeien. Door de uitschuifbare steel en slimme technologie knip je de hoogste takken (tot 32 mm dikte) als een volleerd hovenier. Het is een kwestie van ‘in positie brengen’ en ‘trekken’. Dat kan aan de handgreep (met antislip) of aan de extra T-handgreep onderaan de steel. Een interne tandwieloverbrenging bespaart energie en zorgt voor extra kracht. De snoeikop stel je, vanaf de grond, eenvoudig in zodat je takken in elke richting kunt snoeien. Na gebruik kun je de messen dankzij de antikleefcoating eenvoudig schoonmaken en ze zijn beschermd tegen roestvorming.

Naast schar van 6,5 meter is er een een kortere schaar met een bereik van 1,6 meter (StarCut 160 BL). Op beide producten krijg je 25 jaar garantie.

Prijs voor € 79,99 (160 BL) en € 124,99 (410 BL).

Kijk voor meer informatie op gardena.nl.

Share This