Zo maak je de perfecte tosti

Zo maak je de perfecte tosti

Knapperig brood, perfect gesmolten kaas: een perfecte tosti maken lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Want maak je die met een tosti-ijzer of in de pan? En voor welke kaas kies je? Daarom in dit artikel alle secrets voor het maken van een perfecte tosti!

Ga voor de pan in plaats van het tosti-ijzer

Een tosti-ijzer is een ideale uitvinding voor het snel en makkelijk maken van een tosti, maar het is niet de beste manier. Wil je een echt lekkere tosti? Ga dan voor de pan. Kost iets meer tijd, maar daar krijg je dan ook wel een heerlijke tosti voor terug. Toch fan van het tosti-ijzer? Schaf dan een professioneel tosti apparaat aan. Zo heb je het gemak van een tosti-ijzer en toch overheerlijke tosti’s!

Ga voor het lekkerste brood

Ook belangrijk bij het maken van een goede tosti, is voor welk brood je kiest. Een tosti is over het algemeen het lekkerst met wit brood. Wanneer je brood voor een tosti gaat kopen, houd dan rekening met de stevigheid van het brood. Met wat steviger brood wordt je tosti namelijk een stuk lekkerder. Ga niet voor te dik brood, want dan duurt het langer voordat de kaas helemaal is gesmolten. Ook wat ouder brood is door de stevigheid heel goed geschikt om een tosti van te maken.

Ga voor de juiste kaas

De kaas is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de tosti. Je kunt het beste kiezen voor kazen met een lage pH-waarde, omdat deze sneller smelten. Dit zijn bijvoorbeeld jonge en extra belegen kaas. Wil je een iets sterkere kaas? Dan kun je kiezen voor gruyère of manchego. De kaas eerst raspen helpt ook voor het sneller laten smelten van de kaas.

Besteed aandacht aan het bakken

Nu je alles in huis hebt voor de perfecte tosti, rest alleen het klaarmaken nog. Met een laagje boter op de boterhammen, zorg je ervoor dat de tosti knapperig wordt. Je kunt ook kiezen voor mayonaise in plaats van boter. Dit maakt de tosti goudbruin en geeft al gelijk wat meer smaak. Laat de pan, voordat je gaat bakken, goed warm worden op laag vuur. Wanneer je de tosti hebt ingesmeerd met boter of mayonaise, dan hoef je geen boter of olie meer in de pan te doen. Bak de tosti in zo’n vier minuten per kant. Is de kaas helemaal gesmolten en het brood goudbruin? Dan is je tosti klaar, eet smakelijk!

Share This