Zo maak je je voornemens waar

Zo maak je je voornemens waar

Hoor jij ook bij de 80 procent van de mensen die ieder jaar weer vol goede voornemens het nieuwe jaar ingaat? Jammer genoeg lukt het 84 procent niet om ze in de praktijk te brengen. Maar als je het stapje voor stapje doet, heb je meer kans van slagen!

imagesRadicaal het roer om werkt meestal niet; het levert zelfs vaak meer stress op. Beter dus om jezelf realistische en haalbare doelen te stellen. Dit is de top 5 van goede voornemens met tips om ze vol te houden.

  1. Afvallen. Denk goed na over hoe je dit doel wilt bereiken en schrijf het op. Stel jezelf de volgende vragen: Hoeveel wil je afvallen? In welke tijdspanne wil je dit doen? Welke methode ga je gebruiken? Dit zijn allemaal vragen waarbij je je voornemen op scherp zet. Vervolgens kies je een dieet dat bij je past. Voor permanent resultaat is het nodig je lifestyle aan te passen. Het boek ‘Het beste dieet ter wereld‘ kan je hierbij helpen.
  2. Beter met geld omgaan. Grootste veroorzaker van stress: geldzorgen. Er zijn veel manieren om minder geld uit te geven. Vraag je continu af: Heb ik dit wel echt nodig? Maak een lijst met vaste lasten en kijk waar je kunt bezuinigen. Bijvoorbeeld op je energierekening door zuiniger met energie om te gaan, de krant opzeggen, een goedkoper tv-abonnement etc. Betaal je schulden zo veel mogelijk af, die geven je alleen maar een rotgevoel.
  3. Meer bewegen. Zoek een sport die je leuk vindt, anders hou je het niet vol. Hoe vaak ga je sporten? Ga samen met iemand sporten, dat geeft extra stimulans. Als je echt niet van sporten houdt, kun je ook op dansles gaan. Met een uur salsadansen bijvoorbeeld, verbrand je zo 400 calorieën. En het is nog leuk ook!
  4. Een partner vinden. Iemand om je leven mee te delen, dat zou fijn zijn. Meestal gebeurt het onverwacht, maar je kunt het toeval wel een handje helpen. Bijvoorbeeld door activiteiten te ondernemen met anders singles, zoals een actieve vakantie, singlewandelingen of -weekendjes.
  5. Stoppen met roken. Van de ene op de andere dag stoppen met roken, werkt niet voor iedereen. Maak een stappenplan en bouw het af. Je kent jezelf het beste dus doe wat bij je past en bepaal welke stappen voor jou haalbaar zijn.
Share This