Zo maak je ook van het toilet een sfeervolle ruimte

Zo maak je ook van het toilet een sfeervolle ruimte

Doordat het zo’n kleine ruimte is, is het vaak lastig om het toilet er sfeervol uit te laten zien. Toch kun je dit met een paar aanpassingen makkelijk voor elkaar krijgen. Ben je op zoek naar manieren om het kleinste kamertje in het huis er leuk uit te laten zien? Gebruik dan de tips in dit artikel om je toilet er snel en voordelig een stuk sfeervoller uit te laten zien!

Kleurgebruik

Het toilet wordt door veel mensen vrij neutraal gelaten. Vaak zijn deze ruimtes dan ook voorzien van witte, grijze of crèmekleurige tegels. Dat is jammer, want juist door kleur te gebruiken kan het toilet er opeens heel anders uit komen te zien. Denk dan eens aan pastelkleurige tegels of juist aan donkere kleuren. Een donkergroene muur in het toilet laat de ruimte er namelijk gelijk een stuk gezelliger uitzien.

Toiletaccessoires

Besteed eens wat extra aandacht aan de accessoires in het toilet. Zo kun je eens kijken naar een nieuwe toiletbril, wc-rolhouder en prullenbak. Verder zou je, indien je een wastafeltje in het toilet hebt, kunnen kijken of je een mooi zeeppompje kunt vinden; dit geeft een net wat luxere uitstraling dan een stukje zeep of door een zeeppompje uit de winkel neer te zetten. Je kunt ook een spiegel uitkiezen die echt als een eyecatcher zal dienen. Denk dan aan een ovale spiegel of juist een spiegel met een opvallende lijst.

Natuurlijke materialen

Niet alles in het toilet hoeft van steen of plastic te zijn! Ga daarom eens op zoek naar natuurlijke materialen voor op de wc. Zo heb je tegenwoordig badmatten die zijn gemaakt van bamboe. Deze badmatjes zullen erg veel sfeer creëren in de ruimte en er tegelijkertijd voor zorgen dat het toilet er stijlvol uitziet. Je kunt dan de decoratie die je verder in de ruimte neerzet hierop aanpassen.

Sfeerverlichting

Doet jouw toilet koud en kil aan? Vaak is dit te wijten aan het licht in de ruimte. Heb je slechts één enkele plafonnière bevestigd? Overweeg dan eens om te gaan voor spotjes die je qua sterkte kunt aanpassen aan de hand van een dimmer. Je zou ook kunnen kijken of je – in plaats van een plafonnière – een mooie lamp voor aan de wand kunt vinden die een net wat gezelliger licht afgeeft. Een andere optie is om te overwegen om een strip met LED-lampjes rond de spiegel te bevestigen zodat daar het licht vandaan komt.    

 

Share This