Zo maak je super lekkere groenten op de BBQ

Zo maak je super lekkere groenten op de BBQ

Het eerste waar je aan denkt bij een bbq, is waarschijnlijk vlees en vis. Maar wist je dat groente ook hartstikke lekker kan zijn voor op de bbq? Denk aan bijvoorbeeld courgette, paprika of aubergine. Dressing of kruidenolie erbij en genieten maar. Belangrijk is wel om de groenten niet zwart te laten worden. Daarom geven we een aantal tips om perfect groenten klaar te maken op de bbq!

Groenten snijden
Voordat je groente op de bbq legt, moet deze eerst worden gesneden. Snijd de groente in gelijke stukken, zodat ze even lang op de bbq kunnen. Een groter stuk groente heeft namelijk meer tijd nodig dan een klein stukje. Ga je aubergine op de bbq leggen? Smeer de stukken na het snijden in met olijfolie of een beetje citroen- of limoensap zodat de aubergine niet snel verkleurt.

Verdeling van houtskool
Vervolgens is het belangrijk om te zorgen voor brandstof. Zorg ervoor dat je het houtskool evenredig verdeeld, zodat de bbq overal even heet is. Zo voorkom je dat de ene helft al gaar is, terwijl de andere helft nog even moet.

Rooster schoonmaken
Maak het rooster goed schoon voordat je er groenten op gaat leggen. Dit kan door de bbq eerst te verwarmen en vervolgens met een staalborstel alle zwarte stukjes van het rooster te verwijderen. Wil je echte grill marks op je groenten? Doe wat olijfolie op een stukje keukenpapier en wrijf hiermee over het rooster. Blijf dit doen totdat het rooster geen zwart meer afgeeft op het keukenpapier. Nu is je rooster echt schoon!

Groenten op de bbq
Wanneer je de groenten op de bbq legt, is het handig om dezelfde groenten tegelijkertijd te grillen. Verschillende groenten hebben namelijk ook verschillende gaartijden. Wil je alle groenten tegelijk serveren? Leg de groenten dan nog even indirect neer zodat ze warm blijven. Voor de perfecte grill marks kun je de groenten het beste even kort direct grillen en daarna indirect laten garen. Serveer de groenten met een heerlijke kruidenolie. Eet smakelijk!

 

Share This