Zo moeder, zo dochter

Zo moeder, zo dochter

Niets is hipper dan als moeder je dochter in een miniversie van jouw eigen outfit te steken. Van handgemaakte jurkjes tot kostbare modehuisontwerpen; niets is te gek voor ‘mama’s little girl’.

Deze moeder-dochter trend is overgewaaid uit Amerika waar zelfs designer dresses, gespot bij de Golden Globes-uitreiking, voor de kleintjes worden nagemaakt. Grote modemerken pikken deze trend feilloos op door het lanceren van moeder-dochter kledinglijnen, waarbij zelfs schoenen en accessoires op elkaar afgestemd zijn.

Net als mama
Er is iets met kleine meisjes en het willen rond paraderen in de kleren en schoenen van mama. “Mama, mag ik ook?”, klinkt moeders dan ook meestal bekend in de oren. Goed nieuws, want ook in Nederland schieten de webwinkels voor duo-kleding als paddenstoelen uit de grond. Schattige meisjeskleding van bijvoorbeeld V&D met een bijpassende outfit voor moeder. Wil je exact dezelfde outfit, kijkt dan op Samenhip.nl en Matchingmymom.com. Bij Familystyle.nl kunnen ook vaders en zonen terecht voor een matching jack of overhemd met stropdas.

Do’s en don’ts
Dochterlief precies hetzelfde aankleden als jezelf is een onschuldige trend die schattige familieportretten oplevert. Niettemin een tip voor de moeders: voorkom dat je eruit gaat zien als een overjarige tiener. Of dat een 7-jarige meisjes eruit ziet als volwassen vrouw? Dat liever niet!

Share This