Zo word je onweerstaanbaar voor mannen

Zo word je onweerstaanbaar voor mannen

Wat moet je doen als je een leuke man hebt ontmoet? Ga je meteen over op de versiertoer of houd je juist wat afzijdig? Hoe zorg je ervoor dat je onweerstaanbaar wordt gevonden en dat juist die ene man zich aan jouw voeten werpt? Vijf handige tips om jouw man aan de haak te slaan.

1. Wees kieskeurig!
Vrouwen of mannen die speeddaten en met iedereen wel een vervolgafspraakje willen maken, worden het minst aantrekkelijk gevonden. Laat zien hoe kritisch je bent ten opzichte van iedereen, behalve voor degene wiens hart je wilt veroveren. Laat merken dan je alleen hem speciaal vindt!

2. Laat het achterste van je tong zien
Hoewel je niet meteen je hele leven op tafel wilt gooien, word je toch aantrekkelijker gevonden als je intieme details over jezelf onthult. En het werkt ook andersom: wie het achterste van zijn tong laat zien, vindt degene aan wie hij zijn ziel en zaligheid blootgeeft, plotseling een stuk aardiger.

3. Wees positief
Wil je aantrekkelijk gevonden worden, dan klaag je niet. Dus ook al is de wijn niet lekker of ben je nat geregend onderweg naar je date, houd het voor je.  Je wordt veel aantrekkelijker wordt gevonden als je positief bent over bijvoorbeeld films, steden, colleges en zelfs politici. Mensen die positief zijn, ervaren we als warmer, socialer en vrijgeviger. En dat zijn natuurlijk fijne eigenschappen.

4 Draag iets roods
Vrouwen in het rood worden aantrekkelijk gevonden door mannen. Ook willen mannen meer geld uitgeven aan een vrouw in het rood tijdens een afspraakje. Rood zou bij vrouwen een indicatie zijn voor vruchtbaarheid, vermoeden onderzoekers.

5 Non-verbale communicatie
Voeren twee mensen een gesprek en vinden ze elkaar aardig, dan imiteren ze automatisch elkaars gebaren, woorden en lichaamshouding. In een experiment imiteerden jonge vrouwen tijdens een speeddate hun mannelijke gesprekspartners een aantal keer of ze deden dat juist niet. Ze krabden bijvoorbeeld aan hun neus of haalden hun hand door hun haar als hun mannelijke gesprekspartner dat deed. Of ze herhaalden bepaalde woorden letterlijk. Zei de man bijvoorbeeld: ‘Hallo, hoe heet deze charmante blonde dame?’, dan antwoordde ze: ‘Hallo, deze charmante blonde dame heet Marianne.’ De vrouwen die zowel de woorden als de gebaren van de man herhaalden vielen het meest in de smaak.

Wat je óók aantrekkelijker maakt…
• Raak iemand kort aan. Een korte aanraking op de arm vergroot de kans dat iemand aan je verzoeken voldoet.

• Wees een leuk persoon, dan word je fysiek aantrekkelijker gevonden. Een onaangenaam karakter maakt je bewezen lelijker.

• Zet een romantisch muziekje op. Het werkt echt! Met een romantisch nummer op de achtergrond is de aantrekkingskracht groter dan wanneer er een neutraal liedje klinkt.

• Zorg dat je lekker ruikt (en je omgeving ook). Als mensen een vieze geur ruiken – ook al is die niet van jezelf afkomstig, maar van de hondendrol iets verderop – vinden ze je minder begerenswaardig.

• Doe iets spannends. Neem je (potentiële) geliefde mee naar het pretpark of een enge film. Opwinding vergroot de aantrekkingskracht tussen twee mensen.

Het volledige artikel vind je in het Psychologiemagazine.

Fotocredits: themodernman.com

Share This